Campania Globală pentru Educație, 2014

campania_globala_falticeni

http://cronicadefalticeni.com/2014/05/19/campania-globala-pentru-educatie-la-scoala-mihail-sadoveanu/

Ca și în alți ani, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu „ s-au implicat activ în Campania Globală pentru Educație care este coordonată în România de Organizaţia „Salvaţi Copiii”. Sub sloganul „Egalitate de drepturi! Egalitate de șanse!”, Campania a avut în acest an, ca temă de interes accesul la o educaţie de calitate pentru copiii cu dizabilităţi. Pe durata Săptămânii Globale de Acţiune (5 – 11 mai), elevii școlii noastre au desfășurat activități menite să atragă atenția că dreptul la educaţie aparţine fiecărui copil şi dizabilitatea nu trebuie să reprezinte o barieră.

Din discuțiile pe care le-au avut și din materialele care le-au fost puse la dispoziție, elevii au aflat că în România sunt peste 72.000 de copii cu dizabilităţi şi doar puţin peste o treime dintre ei frecventează învăţământul de masă, ceea ce ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea.

Elevii au participat la diferite activități propuse: lecția dedicată dizabilităţii și modului în care copiii cu dizabilități pot și trebuie să fie incluși în învățământ (lecție organizată pe grupe de vârstă), prezentarea unor studii de caz naționale și internaționale,  jocul ”Șerpi și scări”, prin care elevii au înțeles mai bine care sunt obstacolele ce îi împiedică pe copiii cu dizabilități să meargă la școală, dar și care sunt factorii ce contribuie la accesul acestor copii la o educație de calitate.

a  SAM_5608     SAM_5610

This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.