Săptămâna Nonviolenței – Campania R.E.S.P.E.C.T.

Împreună, să prevenim și să eliminăm violența!

În perioada 29 ianuarie – 3 februarie 2018 în școlile județului Suceava se desfășoară activități în cadrul Săptămânii Nonviolenței – Campania R.E.S.P.E.C.T, inițiată de IȘJ Suceava.
Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni a inițiat și derulat proiectul educativ „Împreună, să prevenim și să eliminăm violența!„ (elevi, cadre didactice, părinți, deopotrivă preocupați de ceea ce se întâmplă în jur).
Elevii claselor pregătitoare au participat la activitatea „Agresivitatea„ care a început cu o poveste terapeutică ,,Tărâmul fermecat,, după care au răspuns la întrebările consilierului școlar, doamna Anechiforesei Lăcrămioara. S-a continuat cu jocul ,, Ochelarii magici,,. Pe rând, copiii au purtat ochelarii magici care le-au dat puterea de a cere iertare de la un coleg față de care au greșit: „Eu cred c-am greșit față de tine atunci când… și te rog să mă ierți!,, .
Elevii claselor a VII-a A și a VI-a B au vizionat filmul,, Violența virtuală,, după care au discutat pe marginea acestui subiect.  Pe foaia de flipchart au scris cât mai multe cuvinte sinonime cu violența și au încercat să definească această noțiune. Concluziile acestora sunt că dependenții de calculator sunt copii singuratici, fără prieteni și poftă de viață. Ei își construiesc o viață virtuală, trăiesc prin intermediul jocurilor pe calculator, care de cele mai multe ori ajung să fie atât de reale pentru ei, încât unii ajung să nu mai facă diferența între real și virtual, între viața reală și cea imaginară și creată de ei în lumea virtuală a calculatorului. Nu au prieteni și nu știu ce înseamnă să se joace împreună cu alți copii.
Elevii clasei a II-a C (prof. Filip Elena-Gabriela) au fost provocați la concursul „Valori românești din proverbe și zicători„ și au fost răsplătiți cu diplome pentru creativitatea lor.
Elevii din clasa a III-a C (prof. Gherman Roxana) și din clasa a V-a B (prof. Olaru Cornelia) au explicat și au ilustrat cuvintele-cheie ale campaniei: responsabilitate, emoție, siguranță, prevenție, educație, comunicare, toleranță.
Actorii clasei a IV-a A (prof. Baciu Elena) au participat la un joc de rol pe tema agresivității în școli, apoi le-au povestit colegilor cum s-au simțit în fiecare dintre roluri.
Hotărâți, elevii clasei a V-a A și a VII-a C (prof. Axinia Maria) și-au exprimat sentimentele în afișe care vor fi expuse la panoul proiectului. Ne-au fost de mare folos afișele primite de la IȘJ Suceava și Organizația „Salvați Copiii!„-mulțumim!
Sperăm ca activitățile noastre să tragă un semnal de alarmă: de noi toți depinde liniștea si siguranța!!
Prof. Elena Pașcovici (consilier educativ)

1 2 3 4 5 7 8 9 10 11 12 13 14 sdr dav dav dav 22 26 27

This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.