Francofonia

Francofonia la Școlile Gimnaziale „Mihail Sadoveanu„ și „Al. I. Cuza„ Fălticeni,

„Ion Muceleanu„ Fântâna Mare

https://vivafm.ro/2018/03/26/activitati-francofone-la-mai-multe-scoli-din-falticeni/

În spiritul dragostei față de limba franceză și de valorile francofoniei, și anul acesta au fost organizate activități diverse în cele 3 școli, dintre care amintim:
-„Vive le français!„ (program de cântece în limba franceză, prezentat de elevii Claselor Pregătitoare de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„-participanți la programul „Școală după școală„)
-Concursul „Dessinez, mimez, c`est gagné!„ ( un mod distractiv de a verifica cuvintele acumulate în limba franceză)
-Atelier de creație (poezii tip haiku), în vederea participării la proiectul  Haïkunoi (#haikunoi2018), organizat de Institutul Francez din România. Inteligent joc de cuvinte („haiku„ și „hai cu noi„). Elevii au aflat detalii despre acest gen de poezie originară din Japonia (3 versuri-17 silabe distribuite astfel : 5-7-5), apoi și-au încercat măiestria (în limba franceză, desigur). Nu a fost rău, pentru o primă participare !

-Atelier de creație (pe grupe sau individual : poezii, desene, colaje, benzi desenate, glume, rebusuri) pe baza celor 10 cuvinte ale francofoniei de anul acesta, alese de Organizația Internațională a Francofoniei. Creațiile au fost prezentate în fața colegilor, iar cele mai interesante au fost trimise la Concursul internațional „Les 10 mots de la francophonie„ și vor putea fi admirate într-o expoziție.

Prof. Pașcovici Elena

Aaniței, Arcip, Măria VI A M.Sadoveanu DSCN3135 Întorsură Sara VI A-M.Sadoveanu Olaru, Todirică, Nechifor VII B M.Sadoveanu Pistinciuc Ștefania V A M.Sadoveanu

This entry was posted in Anunțuri. Bookmark the permalink.