Noi premii

Noi premii pentru Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni

Finalul anului școlar vine cu multe bucurii pentru școala noastră : foarte mulți elevi cu medii mari, premii deosebite la diferite concursuri județene, naționale și internaționale. Dintre toate, am ales să scriu despre ultimele 5 concursuri.

La etapa națională a Concursului Național de promovare a lecturii „Avem carte !„ (cuprins în C.A.E.N./2018 al M.E.N., poziția B/95), am obținut Premiul al II-lea la Secțiunea 3 „O carte pentru școala mea„-proiectul școlii noastre s-a numit „Citind, vei dobândi !„ și Premiul al II-lea la Secțiunea B „Lectură FnonF-Ateliere nonformale de lectură și scriere creativă de tip scrisoare-fluviu„ (proiectul clasei a V-a A). Ambele proiecte au fost prezentate la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea„ Moldovița de elevele Grigorescu Ecaterina și Pistinciuc Ștefania (clasa a V-a A) și au fost apreciate de juriul al cărui președinte a fost doamna inspector Tatiana Vîntur. Coordonatorii proiectelor au fost doamna bibliotecară Stan Doriana, doamnele profesoare Stoleriu Cristina și Pașcovici Elena, dar toți elevii și profesorii școlii au lucrat în echipă la realizarea lor. Felicitări!!

La etapa județeană a Concursului Național „Creează-ți mediul !„ (cuprins în C.A.E.N./2018 al M.E.N.), echipajul școlii noastre format din elevele Dascălu Ioana, Lupu Ana, Întorsură Sara, Maxim Irina, Cara Amalia, clasa a VI-a A (coordonator : doamna profesoară Dascălu Nicoleta) a realizat și prezentat macheta „Aurul din viața noastră„. Macheta a fost realizată din materiale reciclabile și a respectat tema concursului „Rolul pădurilor„. Juriul, din care a făcut parte și doamna inspector pentru educație permanentă, Tatiana Vîntur, a acordat echipajului școlii noastre Premiul al II-lea. Felicitări !!

La Concursul județean de interpretare de cântece în mai multe limbi  „Fancy fiesta à la française„ organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare„ Suceava (Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării), corul școlii, îndrumat de doamnele profesoare Apopei Mirabela și Pașcovici Elena a obținut o binemeritată Mențiune I. Felicitări !!

La al treilea Concurs mondial „Florilège„-organizat de Federația Internațională a Profesorilor de Limba Franceză (FIPF) și Académie de Montpellier (Franța), în parteneriat cu Accent Français, Les Éditions Didier, TV5 Monde, echipajul școlii a impresionat juriul cu poemul „Le mélange des saisons„ și a obținut Premiul I. Elevii sunt: Ermacov Marica-Nicoleta, Ailincăi Denisa Cristina, Atănăsoaie Maria Narcisa, Maxim Maria, Aaniței Daria, Cara Amalia-Nicoleta, Cîrnăreasa Angelica-Nicole, Gagiu Maria-Ilinca, Întorsură Sara-Iustina, Maftei Andreea, Maxim Irina, Timofti Dorin-Ionel, Bârzu Nicoleta, Fodor Andra-Maria, Gafița Maria, Ihnatiuc Andrei, Matei Andreea, Muscălița Ana-Maria, Petcu Alina Andreea, Pintilie Iustina, Samson Iosif Nicolae, Suditu Teodor, Șchiopu Lavinia Mihaela, Șularu Rareș Iulian, Todică Bogdan. Profesorul coordonator, Pașcovici Elena a obținut un stagiu de formare (2 săptămâni) la Universitatea din Montpellier, oferit de asociația Accent Français. La concursul de scriere creativă colectivă în limba franceză au participat 49 instituții de învățământ din 17 țări. Felicitări!!

http://cflm.fipf.org/actualite/palmares-de-la-3eme-edition-du-concours-florilege-fipf-2018-climats

Și nu în ultimul rând…am obținut Mențiune (2250 euro) la Concursul Național “Let`s Get Green!” (organizat în perioada octombrie 2017 – iunie 2018, de echipa “Let`s Do It, Romania!”). Competiția a avut scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu. Au participat 500 școli din toată țara, iar noi ne-am situat pe locul 8.

Premiul cel mare al concursului, o transformare a școlii câștigătoare în valoare de 15.000 de euro (Școala Gimnazială Doba din Satu Mare).  Au fost acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Premiile au fost oferite de Kaufland România. De asemenea, Green Point Management a acordat un premiu special în valoare de 5000 euro pentru mobilizare deosebită la nivel de colectare. letsgetgreen.ro. Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la 69 250 euro. Premiile vor fi utilizate pentru a oferi elevilor din unitățile de învățământ participante condiții mai bune de învățare, în funcție de nevoile specifice ale acestora. Au fost implicați 129 484 de elevi și părinți. Au fost plantați 13 553 puieți, pe o suprafață de 16 hectare, echivalentul a 23 de stadioane ca Arena Națională din București. Au fost colectate 636 297 kg de deșeuri.

“Suntem convinși că experiențele trăite în cadrul proiectului de elevii, părinții și profesorii din toate școlile participante, lecțiile învățate și contribuția adusă la crearea unei noi generații de cetățeni mai responsabili față de natură, însumează un câștig la fel de valoros precum premiile materiale ale concursului. Remarcăm mobilizarea și capacitatea de organizare exemplară de care toate școlile participante au dat dovadă, depășindu-ne cu mult așteptările, câștigând astfel toată admirația noastră. Am demonstrat că deșeurile au valoare, pot fi colectate separat și există dorință și implicare pentru ca România să progreseze la capitolul colectare și reciclare. Mulțumim tuturor pentru munca depusă și sperăm că vor continua să pună în aplicare deprinderile dobândite în urma proiectului.” a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!”.

Succesul nostru se datorează tuturor elevilor, părinților, cadrelor didactice, întregului personal al școlii,  partenerilor, colaboratorilor. Le mulțumim și suntem mândri de ei!

Prof. Pașcovici Elena (consilier educativ)

https://letsgetgreen.letsdoitromania.ro/media/ck/2018/06/14/Lista%20Castigatorilor%20Lets%20Get%20Green_PnzI6jP.pdf

 https://letsdoitromania.ro/lets-get-green-campania-care-a-mobilizat-3-generatii-pentru-un-mediu-curat-isi-anunta-castigatorii/

https://www.newsbucovina.ro/social/225290/mentiune-pentru-scoala-gimnaziala-mihail-sadoveanu-din-falticeni-in-cadrul-competitiei-lets-get-green

http://www.ziaruldepenet.ro/2018/06/14/scoala-mihail-sadoveanu-falticeni-laureata-la-campania-lets-get-green/

https://www.crainou.ro/2018/06/15/mentiune-pentru-scoala-gimnaziala-mihail-sadoveanu-din-falticeni/

http://www.ziare.com/suceava/stiri-actualitate/mentiune-pentru-scoala-gimnaziala-mihail-sadoveanu-din-falticeni-in-cadrul-competitiei-let-s-get-green-73180284 Ai carte! Creează-ți mediul! Diplômes Florilège 2018 primés POEMES HORS CFLM-1 Echipaj Florilege Fancy fiesta a la francaise

1

4a 5 6 7

This entry was posted in Anunțuri. Bookmark the permalink.