Parteneriat educațional

https://www.monitorulsv.ro/Local/2019-04-27/Parteneriat-educational-intre-scolile-Miron-Costin-si-Mihail-Sadoveanu

În cadrul programul național „Școala Altfel”, care se desfășoară în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe parcursul a cinci zile consecutive la decizia fiecărei unități de învățământ, două școli prestigioase din județ au făcut un parteneriat intitulat „Zbor spre cunoaștere”.

Acesta vizează elevii și părinții clasei pregătitoare D de la Școala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava, condusă de prof. Doina Maria Leonte, și cei ai clasei pregătitoare Step by Step de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” condusă de prof. Elena Baciu și prof. Paraschiva Corduneanu, ambele clase având ca mascotă „fluturașul”.

Scopul proiectului educațional și al parteneriatului este acela de a desfăşura unele activităţi comune între cele două școli, în vederea formării şi dezvoltării unei conduite de deschidere şi apreciere față de alți elevi în contexte noi de învățare și colaborare. Printre activitățile cuprinse în calendar și desfășurate alternativ la cele două școli se numără: „Oul năzdrăvan”  – concurs de colorare a ouălor pentru Paști și de umplere a coșurilor; „Zbori, fluturașule, zbori!” – activități de  joc și mișcare în curtea școlii/sala de sport: „Fluturaș, zbori pe alte flori!” și „Nu te supăra că nu e bine!”; „Hai la Târgul de Florii!” – realizare de decorațiuni pascale și  expoziție cu vânzare; „Fluturași, flori și soare” – realizarea unor tablouri prin tehnici și materiale diferite (desen, pictură, colaj); „Cu polenul pe aripi”.

Proiectul este în derulare, dar primul pas a fost făcut de clasa pregătitoare de la școala din Fălticeni, care a vizitat Școala „Miron Costin”, admirând expozițiile de pe holurile școlii, vitrina cu trofee de la diverse competiții, multitudinea de plante verzi ornamentale care transformă școala într-o grădină, confirmând titlul de „ECO- Școală”, iar în sala de clasă au făcut cunoștință cu noii lor prieteni, au primit felicitări handmade, au făcut activități integrate – matematică, muzică, mișcare și comunicare, toate fiind presărate cu joc și voie bună.

A doua zi, „fluturașii isteți” de la școala suceveană au mers în vizită la școala din Fălticeni.

Musafirii, „fluturașii” clasei pregătitoare D, de la Școala Gimnazială „Miron Costin”, Suceava au fost întâmpinați cu mare nerăbdare și bucurie de „Fluturașii” clasei pregătitoare Step-by-Step de la Școala Gimnazială  „Mihail Sadoveanu”, Fălticeni. Au vizitat școala (săli de clasă, laboratoare, bibilotecă, sală de sport) și apoi au intrat în sala de clasă Step-by-Step. Aici și-au regăsit prietenii și le-au dăruit decorațiuni pascale. Dl. director, prof.dr. Ovidiu Moroșanu le-a spus câteva lucruri interesante despre școală. „Fluturașii” Step-by-Step au completat apoi Calendarul Naturii, au citit Mesajul Zilei și Agenda Zilei. Au cântat apoi Imnul Step-by-Step și alte cântecele vesele. Împreuna au decorat ouă de Paști și au umplut două coșuri. La sfârșit au primit cu toții mere și colăcei.

Doamnele profesoare au apreciat activitatea și copiii au promis că doresc să se mai întâlnească.  S-au legat prietenii și s-au aflat lucruri noi despre activitatea celor două clase.

11 17

 

This entry was posted in Anunțuri. Bookmark the permalink.