Campania – ”19 zile”

Campania – ”19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra copiilor și tinerilor” 2020

Tema: ”Distruge zidul indiferenței!”        

Elevii clasei a VI – a C de la Școala ”Mihail Sadoveanu”- Fălticeni au participat în data de 6.11.2020 la activitatea ce a avut  ca scop prevenirea și combaterea traficului de copii în scopul exploatării sexuale și a fost coordonată de consilierul școlar Anechiforesei Lăcrămioara Elena.

Pe parcursul activității elevii au învățat să definească în mod corect noțiunile: trafic de copii , recrutor, victimă, exploatare sexuală; să descrie corect etapele traficului de copii, în ordine cronologică, pe baza informațiilor primite; să descopere, din mărturiile victimelor cel puțin patru dintre indiciile care pot anticipa  expunerea la pericolul de a deveni victimă a traficului; să enumere cel puțin două modalități de implicare a tinerilor în prevenirea și combaterea traficului de copii în urma dezbaterilor din clasă.

Tema ”Învățăm să trăim în diversitate.”

Elevii clasei a VII-a A au participat în data de 13.11,2020 la activitatea ce a  avut ca scop creșterea sensibilității tinerilor cu privire la problemele discriminării și beneficiile diversității. A fost coordonată de consilierul școlar Anechiforesei Lăcrămioara Elena.

Obiectivele activității:

-  Cunoașterea de către elevi a drepturilor și responsabilităților pe care le au;

-  Combaterea discriminării pe motive de origine etnică ,sex, religie , dizabilități, stare materială precară, etc .

Tema: ”2 noiembrie – Ziua compasiunii”

Elevii claselor a III- a B și a IV-a  B au participat în data de 02.11.2020 la activitatea cu tema: ”2 noiembrie – Ziua compasiunii”, ce a fost coordonată de d-le prof. Bejenaru Manuela și Ichim Mihaela.

Prin această  activitate s-a urmărit:
- cunoașterea instituțiilor care ne pot oferi sprijin;
- realizarea de afișe cu mesaje de încurajare ;
- oferirea de sprijin pentru cei abuzați;
- crearea si oferirea de brățări cu mesaje de susținere – ”Brățara prieteniei fără margini”.

1 2 6 9

This entry was posted in Anunțuri. Bookmark the permalink.