Elevii casei a II-a SbS, prof. Pavăl Luminița, Coruț Raluca, au avut ca temă acasă să citească ( timp de 5 zile) cartea ”POVEȘTI CU TÂLC”-volumul 3. Poveștile din acest volum sunt însoțite de proverbe ca morală. Apoi au povestit pe scurt fiecare poveste din cartea lecturată suplimentar și au participat la dezbaterea cu tema ”Copil ca tine sunt și eu”, la care s-a discutat despre diversitatea copiilor și frumusețea care derivă din diferențele dintre aceștia. La atelierul de creație au realizat colajul cu tema: ”Acesta sunt eu!”. Elevii au avut de realizat rama foto a fotografiilor proprii și de scris pe spatele fotografiilor 3 calități pe care le au.
Elevii casei a II-a A prof. Filip Elena, au citit câteva pagini din cartea ”Codul bunelor maniere”. Apoi au prezentat pe scurt reguli din cartea lecturată suplimentar. Au evidențiat norme de comportare civilizată în societate prin joc de rol ”La teatru”, ”La masă”, ”La bibliotecă”, ”În autobuz”. La dezbaterea cu tema ”Suntem prinți și prințese” s-a discutat despre necesitatea cunoașterii și aplicării acestor norme în grupurile din care fac parte. La atelierul de creație au realizat colajul cu tema: ”Prinți și prințese într-o lume fără violență”.
Elevii casei a II-a B, prof. Butnaru Ana, au desfășurat activitatea ”De la bobul de grâu la colăcel. Simboluri și tradiții românești”. Copiii au parcurs drumul pâinii de la bob , la făină cu ajutorul povestirii însoțite de imagini și film. Apoi au participat direct la obținerea aluatului și au învățat să modeleze și să obțină colăcei. Au aflat ce reprezintă forma acestuia în tradiția creștină!
Pentru Săptămâna Educației Globale, clasa I A, prof. Dascălu Nicoleta, a realizat “Porumbelul păcii.”
Elevii clasei a IV-a SbS au prezentat proiectul ”Orizontul apropiat – Fălticeni”
Elevii clasei a IV-a SbS, prof. Baciu Elena, Corduneanu Paraschiva, au prezentat proiectul ”Orizontul apropiat – Fălticeni”
Elevii clasei a VII-a C, prof. Moisii Doina, au conștientizat importanța păcii în lume, suferința oamenilor care trăiesc în război, importanța toleranței între oameni. pentru ei pacea înseamnă liniște, siguranță, dragoste.
La clasa a VI-a A, prof. Olaru Cornelia, a avut loc o dezbatere cu tema ”NU discriminării!”