Ziua internaţională a Judo-ului

judo_acssomuz1

Din această toamnă, practicanţii de judo din Fălticeni activează cu acte în regulă în cadrul ACS “Şomuz” Fălticeni, clubul sportiv al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

Activitatea secţiei de judo a fost inaugurată oficial în cadrul unui eveniment care a avut loc luni, 28 octombrie a.c., “Ziua internaţională a judo-ului”, ziua de naştere a lui Jigoro Kano, cel care este considerat părintele judo-ului.

Evenimentul a avut loc în Sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu”, unitate de învăţământ care dă cei mai mulţi practicanţi ai acestui sport la Fălticeni. Acest lucru i se datorează profesorului Liviu Deleanu, acum director al şcolii.

La întâlnirea de la Şcoala “Mihail Sadoveanu” au participat: primarul Cătălin Coman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, prof. Alexandru Rădulescu, Cătălin Ungureanu – preşedintele ACS “Şomuz Fălticeni”, reprezentanţi ai cluburilor sportive locale, elevi şi părinţi.

După prezentarea importanţei zilei de 28 octombrie pentru judo şi o trecere în revistă a etapelor dezvoltării acestui sport la nivel mondial şi la nivelul municipiului Fălticeni, grupa de sportivi care activează de acum sub denumirea ACS “Şomuz” Fălticeni a prezentat un program demonstrativ.

Secţia de judo a apărut la Fălticeni în octombrie 1999, în cadrul Clubului copiilor, sub coordonarea profesorului Liviu Deleanu. În perioada 2000-2001, secţia de judo a Şcolii nr. 3 “Mihail Sadoveanu” a fost afiliată la Federaţia Română de Judo. Din 2002, în urma modificărilor în regulamentele de afiliere, pentru a mai putea participa la competiţiile oficiale, secţia de judo a încheiat un parteneriat cu CSS “Gura Humorului” care a funcţionat până în 2013. În toţi aceşti ani, sportivii din Fălticeni au avut 12 participări la finalele Campionatului Naţional de Judo. Printre sportivii amintiţi cu rezultate deosebite se regăsesc: Andrei Costîn (2000), Andrei Andrei (2003-2008), Harag Ciprian (2005-2007), Alexandru Mihoc (2002-2008), iar din noul val Ştefan Jora.

Alex Savescu

Galerie foto:

IMG_7223
judo_acssomuz2
judo_acssomuz3
judo_acssomuz4
Articole preluat din Cronica de Fălticeni
This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.