Zilele școlii

 MANIFESTĂRI DEDICATE ZILELOR  ȘCOLII  2022

MANIFESTĂRI DEDICATE ZILELOR  ȘCOLII  2019

11- 15 noiembrie 2019

Anul acesta, Zilele școlii noastre au debutat cu activitatea „Luna  Sadoveanu la biblioteca școlii”- organizată de doamna bibliotecară Stan Doriana, împreună cu elevii claselor V – VIII  (5 noiembrie).  Elevii au fost împărțiți pe  trei ateliere:

– Atelier de documentare

– Atelier de creație (desen)

– Minutul de lectură

4

Pe 11 noiembrie a avut loc vernisajul expoziției de desene ale elevilor din clasele gimnaziale: „Omagiu lui Mihail Sadoveanu”, sub îndrumarea d-lui profesor Agape Alin Constantin.

După ce au fost apreciate lucrările elevilor în școală, ele au fost expuse și în holul Primăriei Fălticeni.

3567 869765950_981920158835573_8527279905438695424_o

Echipa de proiect,  alcătuită din patru eleve pasionate de pictură: Maxim Irina, Cara Amalia (VIII A), Calistru Elisa și Negel Delia (VII B)  au realizat și  o pictură murală pe holul principal al școlii (intrare profesori) ce are următorul mesaj:

„Sticletele a plecat fluturând din aripioare spre cerul senin. A mers așa multă vreme până când a intrat în vârtejul soarelui. Cu cea din urmă sforțare, se avântă și prinse o rază. Aproape orbit, cu penele pârlite, se rostogolește îndărăt spre pământ cu soarele în cioc.” (”Sticletele”,  de Mihail Sadoveanu)

1

A urmat mult îndrăgitul Concurs interșcolar „Miss Lizuca” la care au participat 12 concurente de la grădinițele din Municipiul Fălticeni. Partenerii noștri au fost: Grădinița cu Program Normal „Voinicelul” Fălticeni, Grădinița cu Program Normal „Lizuca” Fălticeni, Grădinița cu Program Normal „Scufița Roșie„ Fălticeni, Grădinița cu Program Prelungit „ Pinocchio” Fălticeni, Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” Fălticeni, Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Fălticeni, biblioteca școlii, Consiliul Școlar al elevilor. D-na prof.  Filip Elena-Gabriela (consilierul educativ)  a dovedit micuțelor concurente prin cuvânt și imagini că Mihail Sadoveanu a iubit nespus de mult orașul Fălticeni. Ele au promis că vor trece cât de curând pragul Casei din Deal unde îl vor cunoaște mai bine pe scriitor. Profira Sadoveanu ne spunea că :   „Tata cel de-acasă de la Folticeni era cu totul altul decât acela care sosea de prin străini. Cum lepăda bastonul șezătorilor prin țară, paltonul Teatrului Național din Iași și pălăria naltă a Bucureștiului, se făcea dintr-o dată elastic, moale, cald, ca un lapte care se umflă și dă pe dinafară.”

Rând pe rând, cu sensibilitate și emoție, Lizucile de la grădinițe (grupa mare) și de la clasa pregătitoare au interpretat câte un fragment din „Dumbrava Minunată” și i-au încântat pe spectatori cu talentul și costumele lor. Nu au lipsit Patrocle și Floarea Soarelui. Juriul, la fel de emoționat și încântat a acordat doar Premiul I. Le mulțumim tuturor pentru participare și îi felicităm!

12 34 7568 910 1112 1314 15 16

Zilele Școlii „Mihail Sadoveanu” continuă cu programul artistic desfășurat la Centrul Cultural ”Grigore Vasiliu Birlic” (15 noiembrie).

Târgul caritabil de dulciuri a fost  pregătit de copiii și părinții școlii, coordonați de prof. Mihaela Ichim (II B) și Lencu Cristina (V B), sub deviza „Uniți pentru un zâmbet” – cel al copilașului  Cremene Alin și al Brianei, din clasa a V-a C

S-au strâns 4000 lei, bani necesari ședințelor zilnice de kinetoterapie. Le mulțumim din suflet tuturor celor care au făcut posibil acest lucru.

Corul școliiFantezia, condus de doamna profesor Mirabela Apopei, a interpretat trei piese antrenante.

Vizeteu Ștefan și Olariu Silvia de la clasa pregătitoare SbS (prof. Loghin Felicia și Gherman Roxana)ne-au emoționat și încântat în egală măsură cu pașii lor siguri și mișcările grațioase din dansul ”Valsul primăverii„

Sceneta   ”Mai bine un covrig” a fost pusă în scenă de Trupa ”Cum vă place” (9 elevi din clasa a VI-a A  îndrumați de d-na prof. Cristina Stoleriu).

D-l director a oferit în acest cadru festiv  diplomele cu Premiul Special obținut la ”Concursul de teatru ”Măști și Chipuri” – oct. 2019 în cadrul proiectului ”AntitraficNet Suceava – Prevenire prin educație și artă a traficului de persoane ”

Pavaloaia Denisa (VII A) a interpretat într-un costum tradițional italian cântecul ”La Mariana”

Elevii clasei a II-a A, doamna profesor Maria Lupu,  ne-au pregătit un dans mexican în costume autentice.

Atomei  Eduard  de la clasa pregătitoare SbS (prof. Loghin Felicia și Gherman Roxana) – a recitat  poezia ”În Țara lui Mură-n Gură”, de Nina Cassian, interpretare ce a făcut deliciul publicului.

Elevii clasei a IV-a C, doamna prof. Elena Filip,  ne-au pregătit un dans grecesc.

Sophia Gogu, din clasa a III-a A, a interpretat la vioară două piese: Limba românească  și A ruginit frunza din vii.

Elevii clasei a III-a B, profesor Simona Bejenariu, au pregătit un dans spaniol Paso Doble.

Narcis Beclea, din clasa a IV-a B, prof. Ana Butnaru, a interpretat cântecul ”Floare albă măghiran”

Grupul vocal pregătit de d-na prof. Maxim Roxana a interpretat două cântece: ”Acasă-i România” și ” Hanul Mărioarei” (Pistinciuc Ștefania, Păvăloaia Denisa, Grigorescu Ecaterina, Grigoriu Maria, Ursu Ionela, Atomi Andreea, Maxim Radu, Macovei Andreea, Robu Karina, Nechifor Elisa, Enachi Florina, Șcheuleac Mădălina, Lupu Ana, Arcip Elisa).

Prezentatori: Karina Crețu și Elena Irimia, din clasa a V-a A, profesor Cristina Stoleriu, v-au fost gazde timp de 2 ore.

Au răspuns invitației noastre domnul primar, domni directori ai școlilor și grădinițelor din Fălticeni, elevi, cadre didactice, părinți, bunici. Au luat cuvântul: domnul director al școlii, prof.dr.Moroșanu Ovidiu, domnul primar Coman Cătălin,  domnul inspector Cornia Ghiorghi și din partea Protopopiatului Fălticeni, preotul protopop Adrian Dulgheriu.

 1 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Concursul „Sadoveniana” – ediţia a VI-a

Zilele Școlii s-au încheiat vineri, 15 noiembrie cu a VI-a ediție a concursului interșcolar interdisciplinar „Sadoveniana„ care a avut 2 probe : proba teoretică („Sadoveanu-viața și opera ; Sadoveanu la Fălticeni„) și proba artistică (dramatizare după una dintre operele marelui scriitor).

Proba teoretică:
Premiul I: Școala Gimnazială Dolheștii Mici
Premiul al II-lea: Școala Gimnazială „Ion Muceleanu”, Fântâna Mare
Premiul al III-lea: Școala Gimnazială „Artur Gorovei”, Bunești
Mențiune: Școala Gimnazială „M. Sadoveanu”, Fălticeni

Proba artistică:
Premiul I: Școala Gimnazială Dolheștii Mici
Premiul al II-lea: Școala Gimnazială „Ion Muceleanu”, Fântâna Mare
Premiul al III-lea: Școala Gimnazială „M. Sadoveanu”, Fălticeni
Mențiune: Școala Gimnazială „Artur Gorovei”, Bunești

2930 3132 3334 3536 37DSCF3701 DSCF3707 DSCF3709 DSCF3712

 MANIFESTĂRI DEDICATE ZILELOR  ȘCOLII  2018-2019

Noiembrie – Luna Sadoveanu sub semnul Centenarului

            Anul acesta, Zilele școlii noastre au debutat cu activitatea „Mihail Sadoveanu-masiv ca timpul„-organizată de doamna bibliotecară Stan Doriana, împreună cu elevii clasei a VI-a A (5 noiembrie).  Elevii au fost împărțiți în trei grupe: Grupul celor care au organizat expoziția de carte; Documentariștii, cei care au organizat informația, fapt concretizat într-un panou documentar; Grupul ilustratorilor, care au ilustrat o parte din povestirile scrise de Mihail Sadoveanu.
În cadrul proiectului de parteneriat educațional „Dumbrava minunată” între Clasa Pregătitoare B de la școala noastră și  clasa a II-a C de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni, doamnele profesoare Pavăl Luminița și Blanaru Lăcrămioara au desfășurat activitatea  „Omagiu adus scriitorului Mihail Sadoveanu” (8 noiembrie). Proiectul va continua cu o întâlnire a elevilor cu scriitorul Doru Axinte, autorul cărții „Lizuca în Dumbrava fermecată” (martie 2019), concursul de recitare „Micii actori„ (aprilie 2019) și o drumeție la Dumbrava Minunată.
Pe 26 noiembrie, a avut loc vernisajul expoziției de desene ale elevilor: „Talent și culoare – România 100” (elevii claselor primare și gimnaziale) și de fotografie „100 de instantanee din România” (elevii claselor V-VIII), sub îndrumarea doamnei profesoare Chiruță Simona. De asemenea, elevii claselor pregătitoare B , II A, I A, I B, IV C au realizat colaje cu tema „Centenarul Marii Uniri 1918-2018” (Dascălu Nicoleta, Pavăl Luminița, Lupu Maria, Ichim Mihaela, Gherman Roxana). A urmat mult așteptatul Concurs interșcolar „Miss Lizuca„ la care au participat 24 de concurente de la toate grădinițele și școlile Municipiului Fălticeni. Partenerii noștri au fost: Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza„ Fălticeni, Școala Gimnazială „Ion Irimescu„ Fălticeni, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea„ Fălticeni, Grădinița Specială Fălticeni, Grădinița cu Program Normal „Voinicelul„ Fălticeni, Grădinița cu Program Normal „Lizuca„ Fălticeni,  Grădinița cu Program Normal „Alice„ Fălticeni, Grădinița cu Program Normal „Scufița Roșie„ Fălticeni, Grădinița cu Program Prelungit „ Pinocchio„ Fălticeni, Grădinița cu Program Prelungit „Licurici„ Fălticeni, Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată„ Fălticeni, Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni, biblioteca școlii, Consiliul Școlar al elevilor. După cuvântul de deschidere al domnului director Moroșanu Ovidiu și vorbele de duh ale doamnei Filip Elena-Gabriela (prof. pt. înv. primar, consilierul educativ), a venit rândul vedetelor. Rând pe rând, cu emoție, dar foarte bine pregătite, Lizucile de la grădinițe (grupa mare) și de la școli (clasa pregătitoare) au interpretat câte un fragment din „Dumbrava Minunată„ și i-au încântat pe spectatori cu talentul și costumele lor. Nu au lipsit Patrocle, Floarea Soarelui, Sfânta Miercuri. Se mai miră cineva că juriul nu a putut acorda decât Premiul I? Nu credem…Le mulțumim tuturor pentru participare, felicitări și să nu uităm: „Unirea face puterea!„. Astăzi, am fost toți uniți, datorită minunatelor Lizuci!
Zilele Școlii „Mihail Sadoveanu„ continuă cu două activități recreative pentru elevii claselor primare (27 noiembrie) și cei ai claselor gimnaziale (28 noiembrie), întâlnirea dintre generații și programul artistic al elevilor noștri, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” (29 noiembrie). Sunt invitați părinți ai elevilor, cadre didactice pensionare, directorii unităților de învățământ din Fălticeni, reprezentanți ai autorităților locale, ai IȘJ Suceava.
mdedav46772813_982443561964199_3391113775271641088_nmde mde mde mde dav46883768_982443571964198_1939071545372573696_n46782235_982447365297152_1316876512422526976_nDSCN5009DSCN5034   46928424_982454845296404_2273761068096421888_n  DSCN5039 DSCN5040 DSCN5042  sdr dav sdr dav

Seară recreativă Voluntarii Grupului Local de Tineret „Aripi în Europa„ Fălticeni i-a invitat pe elevi la o serie de activități recreative. Distracția a fost la ea acasă…

davsdr mde mde

Toți elevii școlii află detalii despre POVESTEA MARII UNIRI

Domnul director Moroșanu Ovidiu le-a vorbit elevilor despre înfăptuirea Marii Uniri și despre personalitățile care au contribuit la acest mare eveniment.

dav dav

Târgul caritabil de dulciuri, pregătit de copiii și părinții din clasele IB, profesor Mihaela Ichim și a II-a A, profesor Nicoleta Dascălu, sub deviza „Uniți pentru un zâmbet” – cel al colegei noastre Briana, din clasa a IV-a C

 S-au strâns 3513 lei, bani necesari ședințelor zilnice de kinetoterapie. Le mulțumim din suflet tuturor celor care au făcut posibil acest lucru. E doar începutul…

 7 8 9 11203732141 42

  • Corul școlii, Fantezia, condus de doamna profesor Mirabela Apopei, a interpretat trei piese antrenante.
  • Maria Cihoski, din clasa pregătitoare SBS, profesori Cecilia Baciu și Angela Corduneanu, a cântat și ea, La oglindă.
  • Elevii clasei I A, doamna profesor Maria Lupu,  ne-au pregătit un Dans ETNO.
  • Sophia Calistru ne-a interpretat cântecul În grădina mamei mele .
  • Luca Matei Loghin, din clasa I B, a recitat nemuritoarea poezie eminesciană Ce-ți doresc eu ție…
  • Sophia Gogu, din clasa a II-a A, a interpretat la vioară două piese: Hora  și Ca la noi la Fălticeni.
  • Elevii clasei a II-a B, profesor Simona Bejenariu, au pregătit o suită de dansuri populare.
  • Irina Filip, din clasa a III-a C, profesor Elena Filip, a cântat melodia Mamă, eu ce mă făceam?
  • David Ungureanu,  din clasa a III-a B, profesor Ana Butnaru, a recitat poezia Cântec, de George Coșbuc
  • Teofana Pavăl, din clasa a IV-a B, ne-a delectat cu melodia Anii de școală.
  • Grupul 5 steluțe  al elevilor din clasa a IV-a B de dans modern.
  • Dansatorii clasei a IV-a A, profesor Felicia Loghin, au pregătit o suită de dansuri populare.
  • Grupul coral al clasei a IV-a C, profesor Roxana Gherman, au pregătit melodiile Acasă-i România și Românașul.
  • Elevii clasei a V-a B, profesor diriginte Cristina Crăciun,.Șerban Amihălăchioaie ne-a cântat la vioară un fragment din Rapsodia română, Adrian Atomei ne-a recitat poezia lui Grigore Vieru, Din Basarabia vă scriu , iar corul clasei ne-a delectat cu trei cântece patriotice celebre.
  • Patru eleve din clasa a V-a A, profesor diriginte Liviu Deleanu, adică: Maria Cârnăreasa, Izabela Cîrnăreasa, Giulia Dominte și Raluca Mărian s-au hotărât să ne demonstreze, într-o scenetă plină de umor, că lucrurile nu sunt niciodată simple, privind obiceiurile culinare.
  • Eliza Arcip și Ana Lupu, ne-au cântat și ele cu chitarele lor fermecate, apoi, împreună cu colegele lor Daria Aaniței,  Irina Cantoriu, Lavinia Pinticanu și Marta Niculeasa din clasa a VII-a A, profesor diriginte Cătălin Iftimoaia, ne-au „reinterpretat”, în cheie modernă, Hora din Moldova.
  • Elevii din clasa a VIII-a B, diriginte, profesor Gabriela Ștefănescu. Fiind mai „muzicali”, ne-au cântat: Alexandru Munteanu la pian, muzică clasică, surorile Giulia și Denisa Păvăloaia la nai (Denisa e în clasa a VI-a A), dar și vocal cântecul popular ”Ia uitați-vă la mine!”, Răzvan Ciobanu e specialist în beatbox.  Valentina Apetrei și Oana Stanciu au dansat.
  • Grupul folcloric condus de doamna profesor Maria Tănasă, fost cadru didactic al școlii, care îl numără printre membri și pe elevul Narcis Beclea, din clasa a III-a B
  • Prezentatori: Narcisa Dediu și Antonie Tcaciuc, din clasa a VIII-a C, profesor Cristina Stoleriu, care v-au fost gazde timp de 2 ore.
  • Au răspuns invitației noastre domnul primar, domnii directori ai școlilor din Fălticeni, foști profesori și învățători ai școlii, în prezent pensionari, elevi, cadre didactice, părinți, bunici. Au luat cuvântul: domnul director al școlii, prof.dr.Moroșanu Ovidiu, domnul primar Coman Cătălin, domnul profesor Bulboacă Constantin. Doamna director-adjunct, Tanase Luisa a înmânat diplomele claselor care au câștigat concursul inițiat de elevii clasei a VIII-a C „100 de note mari„ (Mențiune: cl. a VII-a A; Locul III-cl. a V-a A; Locul II-cl. a VI-a A; Locul I-cl. a VIII-a C). Eleva Robu Karina (cl. a VI-a A) și-a exprimat gândurile în compunerea „Eu și școala„. Felicitări elevilor și cadrelor didactice, mulțumiri părinților!

sdr2 32513 14 15 16 33 34 35 36 18191712

Elevii Clasei Pregătitoare B (prof. Pavăl Luminița) au realizat stegulețe și colaje aniversare. Elevii clasei a II-a A (prof. Dascălu Nicoleta) s-au bucurat împreună cu părinții lor de activitatea „La ceas aniversar”. La atelierele de creație, copiii au făcut desene pentru expoziție și cocarde tricolore pentru marea sărbătoare de 1 Decembrie. Apoi au amenajat expoziția celor 100 de imagini sugestive din România, pe care le-au selectat, pe grupe, timp de o săptămână. Nu în ultimul rând, îmbrăcați în costume tradiționale, au interpretat un program de cântece patriotice. Pentru Ziua Națională, pentru Centenarul Marii Uniri, elevii din clasa a II-a B (prof. Butnaru Ana) și-au dovedit creativitatea, și-au exprimat gândurile și urările pentru România centenară.

22 23 24 27  312930

Toate activitățile marchează Centenarul Marii Uniri și vor culmina cu depunerea unei coroane de flori la Monumentul eroilor din Fălticeni (1 Decembrie).

28

Elevul Acatrinei Iustinian, cl.a III-a C, ne reprezintă școala la Alba Iulia pe 1Decembrie.

Acatrinei1 Acatrinei2 Acatrinei3 Acatrinei4

MANIFESTĂRI DEDICATE ZILELOR  ȘCOLII  2017-2018

https://falticenionline.com/2015/12/01/concursul-sadoveniana-a-incheiat-zilele-scolii-mihail-sadoveanu-2/

sadoveanu

* Clasa Pregătitoare B – ”Carnavalul Toamnei”

* Clasa Pregătitoare A – ”Carnavalul Toamnei”

* Concursul „Sadoveniana” – ediţia a V-a

Zilele Școlii au debutat vineri, 17 noiembrie cu a V-a ediție a concursului interșcolar interdisciplinar „Sadoveniana„ care a avut 2 probe : proba teoretică („Sadoveanu-viața și opera ; Sadoveanu la Fălticeni„) și proba artistică (dramatizare după una dintre operele marelui scriitor). Juriul, al cărui președinte a fost domnul profesor Nelu Mihăilă, a apreciat atât cunoștințele bune ale elevilor, cât și talentul artistic al participanților.
Rezultatele finale:
Proba teoretică:
Premiul I-Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni (coordonator-prof. Cristina Stoleriu)
Premiul al II-lea- Școala Gimnazială „Artur Gorovei„ Bunești (coordonator-prof. Ania Alina Mocanu)
Premiul al III-lea- Școala Gimnazială Bogdănești (coordonator-prof. Nicoleta Ursuțu)
Mențiune- Școala Gimnazială Dolheștii Mici (coordonator-prof. Gianina Agafița)
Proba artistică:
Premiul I- Școala Gimnazială Dolheștii Mici (coordonator-prof. Gianina Agafița)
Premiul al II-lea- Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni (coordonator-prof. Ovidiu Moroșanu)
Premiul al III-lea- Școala Gimnazială Bogdănești (coordonator-prof. Nicoleta Ursuțu)
Mențiune- Școala Gimnazială „Artur Gorovei„ Bunești (coordonator-prof. Ania Alina Mocanu)
Coordonatorul activității a fost doamna profesoară Cristina Stoleriu.
31 (1)2  4 5 6 7 15811 12 13  16 17 18 19 20 22
Continuă seria de manifestări la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”. Astăzi a avut loc vernisajul expoziției de desene ale elevilor: „Talent și culoare” (elevii claselor primare) și „Imagini din opera lui Mihail Sadoveanu”(elevii claselor V-VIII). Responsabilii acestei activități au fost doamnele profesoare Chiruță Simona și Baciu Elena. De asemenea, elevii Clasei Pregătitoare A, împreună cu părinții lor au realizat colaje cu tema „Roadele toamnei” (prof. Lupu Maria).
ed  f
În cursul dimineții a fost organizat un careu cu elevii și cadrele didactice, la care domnul director Moroșanu Ovidiu a vorbit despre istoricul școlii noastre și despre realizările și premiile obținute de-a lungul anilor.
a b
Apoi…a venit momentul mult așteptat de cei mici și de părinți: Concursul interșcolar „Miss Lizuca” organizat în parteneriat cu toate grădinițele și școlile din Municipiul Fălticeni.
1 (1) 2 3 45 7 8 9 10 11 12 14 15 16 17 19
Carnaval de poveste (20 noiembrie 2017)

„Carnavalul de poveste„ nu putea lipsi de la Zilele Școlii „Mihail Sadoveanu„! Elevii claselor primare au fost de nerecunoscut, nu știai unde să-ți îndrepți privirea, costume viu colorate, măști, accesorii…Cu răbdare, fiecare copil și-a așteptat rândul: „Mă numesc…și reprezint personajul…„ Profesorii, părinții, bunicii au fost copleșiți de atâtea povești. Costumele lor au fost premiate, desigur, apoi s-a trecut la cântec și dans. Prințesele din diferite povești s-au întâlnit în marea „Poveste a copilăriei„. Vânătorii au dat mâna cu lupul și au conversat cu minunații copaci vorbitori. Pirații din Caraibe s-au împăcat cu Făt-Frumos, cu Spider Man, Batman, cu mușchetarii și cu bufonul de la curtea regelui. Vrăjitoarele? Nu mai știau nici ele care este cea rea și cea bună…Dar ce zic eu? Urmează să recunoașteți dumneavoastră restul personajelor. A fost o după-amiază magică!
1 2 3 4 5 8 10 (1) 11 12 13 15 17 18 19 20 21
Marți, 21 noiembrie, a venit rândul elevilor claselor V-VIII să-și manifeste bucuria de a fi împreună pe ritmuri muzicale. Este drept că nu a fost un carnaval în adevăratul sens al cuvântului, dar dansul și veselia i-au inspirat și orele petrecute în sala de sport au fost dovezi de măiestrie…
2 3
Între timp, doamna bibliotecară Stan Doriana a organizat o nouă expoziție cu informații despre Sadoveanu, Casa din deal, casele memoriale de pe vechea Uliță a Rădășenilor. Iar sculptorii în bostani (mari și mici) s-au întrecut în imaginație și i-au transformat în personaje de poveste (tradițională sau contemporană, pentru toate gusturile). Holurile școlii s-au transformat în spațiu expozițional. Felicitări copiilor și părinților care i-au sprijinit!
1210 1 (1)2 (1) 3 (1) 5 6 7 8
Vineri a avut loc încheierea festivă a Zilelor Școlii, la care au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale, ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava, directorii instituțiilor de învățământ din Fălticeni, foștii profesori ai școlii, în prezent pensionari, membri ai Asociației de Părinți, foști elevi ai școlii, sponsorii manifestărilor.
Au luat cuvântul domnul director al școlii, Moroșanu Ovidiu, care a vorbit despre trecutul, prezentul și perspectivele școlii noastre, doamna director Nechifor Cristina (Colegiul Național „Nicu Gane„ Fălticeni, fostă elevă a școlii), care a subliniat rolul pe care l-a avut școala în viața și cariera didactică, domnul inspector Cornia Ghiorghi, care a transmis mesajul IȘJ, domnul Bulboacă Constantin, președintele CAR Fălticeni, precum și Silviu Rusu, reprezentantul primarului Municipiului Fălticeni. Emoția s-a simțit în glasurile tuturor, căci fiecare (într-un fel sau altul) a fost marcat de trecerea prin Școala numărul 3. A fost ținut un moment de reculegere în memoria colegilor profesori care ne-au părăsit prea curând.
A urmat un frumos și divers program artistic: corul școlii, clasele V-VIII (prof. Apopei Mirabela), soliști de muzică ușoară, muzică folk, muzică populară, beatbox, soliști instrumentiști (vioară, orgă, chitară), dansuri moderne, dansuri populare, recitatori, scenete („Dumbrava Minunată„ și „Scandal în oala cu ciorbă„).
Au participat elevi din:
-Clasa II A (prof. Corduneanu Angela)
-Clasa II C (prof. Filip Elena)
-Clasa III A (prof. Loghin Felicia)
-Clasa III B (prof. Țugui Magda)
-Clasa III C (prof. Gherman Roxana)
-Clasa IV B (prof. Mărian Mihaela)
-Clasa VI A (prof. Iftimoaia Cătălin, prof. Moroșanu Daniela)
-Clasa VIII B (prof. Iftimoaia Cătălin)
Trei absolvente ne-au încântat cu melodiile lor: Hoarță Elena, Tofan Alexia, Aniculăesei Patricia.
Prezentatorii (elevii Labutina Alexandra și Ciubotariu Cezar) au fost îndrumați de doamna profesor Stoleriu Cristina. Redactorii revistei școlii „SMS Magazin„ au fost…la datorie, căci pregătesc numărul 10 (număr aniversar).
Activitatea a continuat într-o atmosferă plăcută, unde foștii elevi ai școlii și-au transmis gândurile și recunoștința, fie direct (Gheorghieși Isidor, Bîrliba Aurel, acum la Colegiul Național „Ștefan cel Mare„ din Suceava), fie indirect, prin mesaje filmate (Vornicu Șerban, Bogdan Baciu, Beleagă Gianina). A urmat o prezentare Power Point realizată de doamna profesor Mihăilă Doina, omagiu adus profesorilor pensionari. Una dintre fostele colege ale noastre, în prezent profesoară la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza„ (doamna Pavăl Luminița) ne-a emoționat pe toți cu vorbele sale rostite din suflet.
Mulțumirile noastre se îndreaptă spre toți cei care ne-au sprijinit în realizarea acestor zile frumoase, elevi, cadre didactice, părinți, bibliotecarul școlii, personal auxiliar, sponsori.

DSCN2333 DSCN2342 DSCN2346 DSCN2350 DSCN2365 DSCN23702 IMG_9242 IMG_9246 IMG_9257 IMG_9260 IMG_9265 DSCN2377 DSCN2379 DSCN2387 DSCN2391 DSCN2396 DSCN2401 DSCN2403 DSCN2404 DSCN2405 DSCN2408 DSCN2409 DSCN2411 (1) DSCN2413 DSCN2414 DSCN2415 DSCN2418 DSCN2421 DSCN2428 DSCN2431 DSCN2433 DSCN2476 DSCN2485

Programul spectacolului festiv

Corul școlii (clasele V-VIII)-prof. Apopei Mirabela: „Școala mea”, „Bailando”

„Dumbrava Minunată” (dramatizare)-cl. IV B, prof. Mărian Mihaela

„Scandal în oala cu ciorbă” (scenetă)-cl. III A, prof. Loghin Felicia
„Un cățel de cauciuc”, Otilia Cazimir (recitator: Atomei Adrian, cl. IV B, prof. Mărian Mihaela
„La cireșe” (prelucrare versificată)-recitator: Ianis Gavril, cl. III C, prof. Gherman Roxana
„Bundița” (muzică populară): Filip Irina, cl. II C, prof. Filip Elena
„Sus pe culmea dealului” (muzică populară)-Muscălița Ana Maria, cl. VIII B
„Cântă cucu-ntr-un brăduț” (grup vocal-muzică populară, prof. Gherman Roxana)
Suită de dansuri populare (cl. III A, prof. Loghin Felicia)
„Jucării muzicale” (cl. II A, prof. Corduneanu Angela)
„Cântecul meseriilor” (cl. II C, prof. Filip Elena)
Dans modern (cl. VI A, prof. Moroșanu Daniela)
Dans modern-„Crazy frogs„ (cl. III C, prof. Gherman Roxana)
„Zombie” (muzică ușoară: Fodor Andra, cl. VIII B, prof. Iftimoaia Cătălin)
Muzică folk („Amintire cu haiduci”, „Constantine”): Arcip Elisa, Lupu Ana (cl. VI A), prof. Iftimoaia Cătălin
Muzică folk („Imnul adolescenței„): Pavăl Teofana, Rotaru Bianca (cl. III B), prof. Țugui Magda
„Für Elize„ (interpret orgă: Purice Luca, cl. III C, prof. Gherman Roxana)
Beatbox: Ciobanu Răzvan, cl. VII B
„Tamburina” (interpret vioară: Maxim Irina, cl. VI A)
„Flori de liliac” (interpret vioară: Petrea Ionela, cl. VIII B)
Absolvenți ai școlii:
Hoarță Elena (cl. IX): „Povești de familie„ (rap)
Tofan Alexia (cl. IX): Putpuriu rusesc
Aniculăesei Patricia (cl. IX): Muzică populară
Prezentatori: Labutina Alexandra, Ciubotariu Cezar (cl. VII C)-prof. îndrumător: Stoleriu Cristina