Ziua Internațională a Mării Negre-31 octombrie 2018

Această zi marchează semnarea la 31 octombrie 1996, de către cele șase țări riverane Mării Negre — Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina — a Planului Strategic de Acțiune (PSA) pentru Marea Neagră, document ce conține cel mai complet set de strategii și măsuri pentru salvarea și reabilitarea Mării Negre. Cu acest prilej s-a stabilit și celebrarea Zilei Internaționale a Mării Negre.

Situația ecologică a Mării Negre s-a înrăutățit în ultimii ani din cauza reziduurilor transportate de râurile din 17 țări, a pescuitului excesiv și a deversărilor necontrolate de produse petroliere. Cele mai multe stocuri de pește din Marea Neagră, deja afectate de consecințele poluării, au fost supra-exploatate sau sunt amenințate de supra-exploatare. În consecință, există un risc serios de pierdere a unor habitate valoroase și a unor peisaje și, în cele din urmă, a biodiversității și productivității ecosistemului Mării Negre.

Ziua Internațională a Mării Negre -31 octombrie 2018- a fost sărbătorită la Școala Gimnazială ,,M. Sadoveanu” Fălticeni printr-o serie de activități desfășurate de către elevii claselor a VI-a A, a VIII-a A, a VIII-a B și a VIII-a C sub îndrumarea d-nei profesoare de biologie, Grigorescu Georgeta.  Aceste activități au avut ca scop cunoașterea biodiversității și importanței mediului marin pentru om , conștientizarea elevilor privind problemele de mediu ale litoralului românesc al Mării Negre.

This entry was posted in Anunțuri. Bookmark the permalink.