Premiul I la Olimpiada Corală

https://www.cronicadefalticeni.ro/corurile-scolilor-mihail-sadoveanu-si-ioan-ciurea-din-falticeni-pe-podiumul-olimpiadei-nationale-corale-etapa-judeteana/

https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2019-02-26/Cinci-coruri-sucevene-calificate-in-finala-competitiei-Olimpiada-Nationala-Coralacorul-fantezia-1024x768

Corul ”Fantezia” al Şcolii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu” Fălticeni, dirijor prof. Mirabela Apopei a reușit să obțină premiul întâi la faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale Corale.

La Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava a avut loc sâmbătă, 23 februarie 2019, faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale Corale, ce are ca ținte aprofundarea competențelor de interpretare artistică în domeniul muzical și dezvoltarea aptitudinilor de studiu şi comunicare în echipă. Competiţia este organizează anual de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratele Şcolare Judeţene şi se adresează atât corurilor de elevi din învăţământul gimnazial, cât şi celor din învăţământul liceal şi profesional.

Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu”  a fost reprezentată de Corul Fantezia alcătuit din 26 de elevi de gimnaziu. În programul prezentat în concurs a interpretat patru lucrări corale. Au acompaniat la chitară și cajon elevele, Arcip Elisa și Lupu Maria.

Rezultatul remarcabil reflectă interesul copiilor din cor pentru muzică și dragostea și recunoștința pentru profesoara Mirabela Apopei, sub îndrumarea căreia au realizat numeroase ore de repetiție.

Emoțiile participanților și deosebita valoare a pieselor corale interpretate au transformat această zi într-o sărbătoare muzicală.

Consilier educativ

Prof. Filip Elena

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Anunțuri. Bookmark the permalink.