Noi premii pentru elevii școlii

Concursul internațional de matematică în limbi străine „Mathématiques sans Frontières Junior” (cuprins în CAEN/2018) este organizat de „Inspection pédagogique régionale de mathématiques„ (Franța). Colaborează în fiecare an Școala Gimnazială Nr.1 Suceava, Inspectoratul Școlar Suceava, Biroul Francez, Consiliul Județean și Centrul de Reușită Universitară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”. Elevii din clasa a V-a trebuie să rezolve 7 exerciții de matematică în limba franceză și 1 exercițiu într-o altă limbă străină (engleză/germană). Cei din clasele VI-VIII au de rezolvat 8 exerciții de matematică în limba franceză și 1 exercițiu într-o altă limbă străină (engleză/germană). Spunem „matematică„ dar exercițiile au un caracter practic, se bazează pe logică și creativitate. Fiecare clasă este împărțită pe echipe, care colaborează între ele. Practic, o clasă este o echipă mai mare !

Elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni au participat la concurs, alături de echipa locală de cadre didactice: Olaru Cornelia, Moisii Doina (matematică), Pașcovici Elena (limba franceză), Crăciun Cristina, Lencu Cristina (limba engleză).

Anul acesta, 5 clase au obținut Premiul I : clasa a V-a B (39 puncte), clasa a V-a A (38 puncte), clasa a VIII-a B (44 puncte), clasa a VIII-a C (44 puncte), clasa a VII-a A (43 puncte). Profesori îndrumători: Moisii Doina (matematică), Pașcovici Elena (limba franceză). Au mai participat clasele: VI A, VI B, VII B, VIII A. Profesori îndrumători: Olaru Cornelia (matematică), Pașcovici Elena (limba franceză). Precizăm că din țara noastră au participat 86 de clase (V) și 251 clase (VI-VIII).

V A-premiul 1 V B-premiul 1 VII A-premiul 1 VIII B-premiul 1 VIII C-premiul 1

La Concursul Județean „Pe urmele maestrului Ion Irimescu„ (cuprins în CAEJ/2019), organizat de Școala Gimnazială „Ion Irimescu„ Fălticeni, echipajul școlii noastre (format din elevele Negel Denisa, Apetrei Maria-clasa a VI-a B, Ipate Alexandra, Muntean Ștefania-clasa a VIII-a C și îndrumat de doamnele profesoare Axinia Maria și Filip Elena-Gabriela) a obținut Premiul al II-lea la secțiunea „Opera și viața Maestrului„. La secțiunea „Artă plastică„ talentul elevelor îndrumate de doamna profesoară Axinia Maria a fost apreciat de juriu: Maftei Andreea, clasa a VII-a A (Premiu Special), Maxim Irina, clasa a VII-a A (Mențiune I), Grigorescu Ecaterina, clasa a VI-a A (Mențiune I). Nu în ultimul rând, corul școlii noastre, „Fantezia„ (îndrumător: doamna profesoară Apopei Mirabela) a primit Premiul al II-lea. Felicitări tuturor!

Echipajul școlii Public numeros, emotii mari

A consemnat,

Prof. Pașcovici Elena

 

This entry was posted in Anunțuri. Bookmark the permalink.