„World Largest Lesson” 2020

CEA MAI MARE LECȚIE DIN LUME

   UNICEF a organizat și în acest an „Cea mai mare lecție din lume” („World Largest Lesson”), cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului pe 20 noiembrie, dată care marchează adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului.

        Elevii au participat  o oră de educație despre acțiunile colective pe care le putem realiza pentru diminuarea schimbărilor climatice. Tema aceasta este de foarte mare interes pentru tineri, care și-au manifestat de nenumărate ori îngrijorarea cu privire la viitorul planetei și al generațiilor din care ei fac parte. Activitățile le-au stimulat creativitatea și abilitățile necesare rezolvării problemelor.

      Elevii clasei  a VI-a C (coordonator prof. Anechiforesei Lăcrămioara) au participat la activitatea cu tema : ,,Cum ne debarasăm responsabil de măștile folosite?”,  activitate care a  dezbătut un subiect actual, important și anume respectarea normelor de igienă, protejare a sănătății și a mediului  în contextul pandemiei COVID 19.

     Cu ajutorul acestei activități elevii au aflat cum să se debaraseze responsabil de materiale de protecție (măști, mănuși) pentru a asigura siguranța atât pentru oameni cât și pentru natură. Ei au fost ghidați pas cu pas să identifice moduri prin care să-și informeze comunitatea despre riscurile debarasării incorecte de materialele de protecție personală și prin care să încurajeze comportamentul responsabil în acest sens.

        Elevii clasei  pregătitoare A (prof. Filip Elena) au participat la activitatea cu tema ”Iubim Planeta Pământ!” și după ce au dezbătut problemele legate de schimbările climaterice au căutat soluții ce le-au ilustrat în desene sau acțiuni de plantare de puieți în apropierea locuinței.

16 17  14 1518

This entry was posted in Anunțuri. Bookmark the permalink.