Zilele școlii

MANIFESTĂRI DEDICATE ZILELOR  ȘCOLII  2017-2018

MULŢUMIM  SPONSORILOR ZILELOR ŞCOLII!

https://falticenionline.com/2015/12/01/concursul-sadoveniana-a-incheiat-zilele-scolii-mihail-sadoveanu-2/

sadoveanu

* Clasa Pregătitoare B – ”Carnavalul Toamnei”

* Clasa Pregătitoare A – ”Carnavalul Toamnei”

* Concursul „Sadoveniana” – ediţia a V-a

Zilele Școlii au debutat vineri, 17 noiembrie cu a V-a ediție a concursului interșcolar interdisciplinar „Sadoveniana„ care a avut 2 probe : proba teoretică („Sadoveanu-viața și opera ; Sadoveanu la Fălticeni„) și proba artistică (dramatizare după una dintre operele marelui scriitor). Juriul, al cărui președinte a fost domnul profesor Nelu Mihăilă, a apreciat atât cunoștințele bune ale elevilor, cât și talentul artistic al participanților.
Rezultatele finale:
Proba teoretică:
Premiul I-Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni (coordonator-prof. Cristina Stoleriu)
Premiul al II-lea- Școala Gimnazială „Artur Gorovei„ Bunești (coordonator-prof. Ania Alina Mocanu)
Premiul al III-lea- Școala Gimnazială Bogdănești (coordonator-prof. Nicoleta Ursuțu)
Mențiune- Școala Gimnazială Dolheștii Mici (coordonator-prof. Gianina Agafița)
Proba artistică:
Premiul I- Școala Gimnazială Dolheștii Mici (coordonator-prof. Gianina Agafița)
Premiul al II-lea- Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni (coordonator-prof. Ovidiu Moroșanu)
Premiul al III-lea- Școala Gimnazială Bogdănești (coordonator-prof. Nicoleta Ursuțu)
Mențiune- Școala Gimnazială „Artur Gorovei„ Bunești (coordonator-prof. Ania Alina Mocanu)
Coordonatorul activității a fost doamna profesoară Cristina Stoleriu.
31 (1)2  4 5 6 7 15811 12 13  16 17 18 19 20 22
Continuă seria de manifestări la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”. Astăzi a avut loc vernisajul expoziției de desene ale elevilor: „Talent și culoare” (elevii claselor primare) și „Imagini din opera lui Mihail Sadoveanu”(elevii claselor V-VIII). Responsabilii acestei activități au fost doamnele profesoare Chiruță Simona și Baciu Elena. De asemenea, elevii Clasei Pregătitoare A, împreună cu părinții lor au realizat colaje cu tema „Roadele toamnei” (prof. Lupu Maria).
ed  f
În cursul dimineții a fost organizat un careu cu elevii și cadrele didactice, la care domnul director Moroșanu Ovidiu a vorbit despre istoricul școlii noastre și despre realizările și premiile obținute de-a lungul anilor.
a b
Apoi…a venit momentul mult așteptat de cei mici și de părinți: Concursul interșcolar „Miss Lizuca” organizat în parteneriat cu toate grădinițele și școlile din Municipiul Fălticeni. Ideea acestui concurs a aparținut doamnei Adriana Baltazar, acum…destui ani! Spectacolul a fost prezentat de eleva Pistinciuc Ștefania Adriana din clasa a V-a A. Frumos costumate și emoționate, cele 20 de Lizuci și-au rostit monologul cu mult talent. Nu au lipsit Patrocle, Floarea Soarelui, răchita din Dumbrava Minunată. Juriul a fost în dificultate și a acordat premiul I acestor fetițe minunate, îndrumate de doamnele profesoare și de părinții care le-au fost alături. A fost emoționant și le mulțumim tuturor pentru că au răspuns invitației noastre. Știți, uneori, Lizucile pot fi ambasadori ai înțelegerii între noi! Mulțumim juriului, sponsorilor și colaboratorilor de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, Fălticeni.
Ne-au încântat 8 Lizuci de la clasele pregătitoare (școli) și 12 Lizuci de la grupa mare (grădinițe). Le voi enumera:
Bernat Anastasia-Grădinița Specială Fălticeni (prof. Ciornei Verginia)
Marin Nicoleta-Grădinița Specială Fălticeni (prof. Fălticeanu Brîndușa)
Monoranu Ecaterina-G.P.P. „Pinocchio„ Fălticeni (prof. Știrbu Aurora, prof. Samson Adriana)
Moroșan Ana Maria- G.P.P. „Licurici„ Fălticeni (prof. Dulgheriu Maria, prof. Loghin Anișoara)
Siminoc Delia- G.P.P. „Licurici„ Fălticeni (prof. Bubuțanu Ana Loredana, prof. Ciubotariu Elena)
Romanică Alexandra- G.P.P. „Dumbrava Minunată„ Fălticeni (prof. Manea Floarea, prof. Bîrliba Marina)
Aniței Alexandra- G.P.P. „Dumbrava Minunată„ Fălticeni (prof. Bîgu Elena, prof. Mitruți Doinița)
Lascarache Andra-G.P.N. „Voinicelul„ Fălticeni (prof. Ciobanu Antuanett Diana)
Șiloche Theodora-G.P.N. „Lizuca„ Fălticeni (prof. Balan Doinița)
Loghin Amalia-G.P.N. „Scufița Roșie„ Fălticeni (prof. Zetu-Ungureanu Greta-Magda)
Monoranu Maria- G.P.N. „Scufița Roșie„ Fălticeni (prof. Tanasă Gabriela)
Donisă Iustina-G.P.N. „Alice„ Fălticeni (prof. Oniceanu Silvia)
Dumitriu Iasmina-Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza„ Fălticeni (prof. Prisecariu Daria)
Lazăr Ecaterina- Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza„ Fălticeni (prof. Ștefan Florentina)
Coman Iasmina Ioana- Școala Gimnazială „Ion Irimescu„ Fălticeni (prof. Purdilă Cătălina, prof. Ilișescu Delia)
Filip Jasmine Ecaterina- Școala Gimnazială „Ion Irimescu„ Fălticeni (prof. Melinte Elena)
Holotă Alicia- Școala Gimnazială „Ioan Ciurea„ Fălticeni (prof. Lămășanu Lenuța)
Aioanei Miruna Gabriela- Școala Gimnazială „Ioan Ciurea„ Fălticeni (prof. Marian Antonela)
Samson Anastasia- Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni (prof. Ichim Mihaela)
Calistru Sophia- Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni (prof. Lupu Maria)
După-amiază a venit rândul primului carnaval de poveste. Dar despre acesta…mâine!
Prof. Elena Pașcovici (consilier educativ)
1 (1) 2 3 45 7 8 9 10 11 12 14 15 16 17 19
Carnaval de poveste (20 noiembrie 2017)

„Carnavalul de poveste„ nu putea lipsi de la Zilele Școlii „Mihail Sadoveanu„! Elevii claselor primare au fost de nerecunoscut, nu știai unde să-ți îndrepți privirea, costume viu colorate, măști, accesorii…Cu răbdare, fiecare copil și-a așteptat rândul: „Mă numesc…și reprezint personajul…„ Profesorii, părinții, bunicii au fost copleșiți de atâtea povești. Costumele lor au fost premiate, desigur, apoi s-a trecut la cântec și dans. Prințesele din diferite povești s-au întâlnit în marea „Poveste a copilăriei„. Vânătorii au dat mâna cu lupul și au conversat cu minunații copaci vorbitori. Pirații din Caraibe s-au împăcat cu Făt-Frumos, cu Spider Man, Batman, cu mușchetarii și cu bufonul de la curtea regelui. Vrăjitoarele? Nu mai știau nici ele care este cea rea și cea bună…Dar ce zic eu? Urmează să recunoașteți dumneavoastră restul personajelor. A fost o după-amiază magică!
1 2 3 4 5 8 10 (1) 11 12 13 15 17 18 19 20 21
Marți, 21 noiembrie, a venit rândul elevilor claselor V-VIII să-și manifeste bucuria de a fi împreună pe ritmuri muzicale. Este drept că nu a fost un carnaval în adevăratul sens al cuvântului, dar dansul și veselia i-au inspirat și orele petrecute în sala de sport au fost dovezi de măiestrie…
2 3
Între timp, doamna bibliotecară Stan Doriana a organizat o nouă expoziție cu informații despre Sadoveanu, Casa din deal, casele memoriale de pe vechea Uliță a Rădășenilor. Iar sculptorii în bostani (mari și mici) s-au întrecut în imaginație și i-au transformat în personaje de poveste (tradițională sau contemporană, pentru toate gusturile). Holurile școlii s-au transformat în spațiu expozițional. Felicitări copiilor și părinților care i-au sprijinit!
1210 1 (1)2 (1) 3 (1) 5 6 7 8
Vineri a avut loc încheierea festivă a Zilelor Școlii, la care au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale, ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava, directorii instituțiilor de învățământ din Fălticeni, foștii profesori ai școlii, în prezent pensionari, membri ai Asociației de Părinți, foști elevi ai școlii, sponsorii manifestărilor.
Au luat cuvântul domnul director al școlii, Moroșanu Ovidiu, care a vorbit despre trecutul, prezentul și perspectivele școlii noastre, doamna director Nechifor Cristina (Colegiul Național „Nicu Gane„ Fălticeni, fostă elevă a școlii), care a subliniat rolul pe care l-a avut școala în viața și cariera didactică, domnul inspector Cornia Ghiorghi, care a transmis mesajul IȘJ, domnul Bulboacă Constantin, președintele CAR Fălticeni, precum și Silviu Rusu, reprezentantul primarului Municipiului Fălticeni. Emoția s-a simțit în glasurile tuturor, căci fiecare (într-un fel sau altul) a fost marcat de trecerea prin Școala numărul 3. A fost ținut un moment de reculegere în memoria colegilor profesori care ne-au părăsit prea curând.
A urmat un frumos și divers program artistic: corul școlii, clasele V-VIII (prof. Apopei Mirabela), soliști de muzică ușoară, muzică folk, muzică populară, beatbox, soliști instrumentiști (vioară, orgă, chitară), dansuri moderne, dansuri populare, recitatori, scenete („Dumbrava Minunată„ și „Scandal în oala cu ciorbă„).
Au participat elevi din:
-Clasa II A (prof. Corduneanu Angela)
-Clasa II C (prof. Filip Elena)
-Clasa III A (prof. Loghin Felicia)
-Clasa III B (prof. Țugui Magda)
-Clasa III C (prof. Gherman Roxana)
-Clasa IV B (prof. Mărian Mihaela)
-Clasa VI A (prof. Iftimoaia Cătălin, prof. Moroșanu Daniela)
-Clasa VIII B (prof. Iftimoaia Cătălin)
Trei absolvente ne-au încântat cu melodiile lor: Hoarță Elena, Tofan Alexia, Aniculăesei Patricia.
Prezentatorii (elevii Labutina Alexandra și Ciubotariu Cezar) au fost îndrumați de doamna profesor Stoleriu Cristina. Redactorii revistei școlii „SMS Magazin„ au fost…la datorie, căci pregătesc numărul 10 (număr aniversar).
Activitatea a continuat într-o atmosferă plăcută, unde foștii elevi ai școlii și-au transmis gândurile și recunoștința, fie direct (Gheorghieși Isidor, Bîrliba Aurel, acum la Colegiul Național „Ștefan cel Mare„ din Suceava), fie indirect, prin mesaje filmate (Vornicu Șerban, Bogdan Baciu, Beleagă Gianina). A urmat o prezentare Power Point realizată de doamna profesor Mihăilă Doina, omagiu adus profesorilor pensionari. Una dintre fostele colege ale noastre, în prezent profesoară la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza„ (doamna Pavăl Luminița) ne-a emoționat pe toți cu vorbele sale rostite din suflet.
Mulțumirile noastre se îndreaptă spre toți cei care ne-au sprijinit în realizarea acestor zile frumoase, elevi, cadre didactice, părinți, bibliotecarul școlii, personal auxiliar, sponsori.

DSCN2333 DSCN2342 DSCN2346 DSCN2350 DSCN2365 DSCN23702 IMG_9242 IMG_9246 IMG_9257 IMG_9260 IMG_9265 DSCN2377 DSCN2379 DSCN2387 DSCN2391 DSCN2396 DSCN2401 DSCN2403 DSCN2404 DSCN2405 DSCN2408 DSCN2409 DSCN2411 (1) DSCN2413 DSCN2414 DSCN2415 DSCN2418 DSCN2421 DSCN2428 DSCN2431 DSCN2433 DSCN2476 DSCN2485

Programul spectacolului festiv

Corul școlii (clasele V-VIII)-prof. Apopei Mirabela: „Școala mea”, „Bailando”
„Dumbrava Minunată” (dramatizare)-cl. IV B, prof. Mărian Mihaela
„Scandal în oala cu ciorbă” (scenetă)-cl. III A, prof. Loghin Felicia
„Un cățel de cauciuc”, Otilia Cazimir (recitator: Atomei Adrian, cl. IV B, prof. Mărian Mihaela
„La cireșe” (prelucrare versificată)-recitator: Ianis Gavril, cl. III C, prof. Gherman Roxana
„Bundița” (muzică populară): Filip Irina, cl. II C, prof. Filip Elena
„Sus pe culmea dealului” (muzică populară)-Muscălița Ana Maria, cl. VIII B
„Cântă cucu-ntr-un brăduț” (grup vocal-muzică populară, prof. Gherman Roxana)
Suită de dansuri populare (cl. III A, prof. Loghin Felicia)
„Jucării muzicale” (cl. II A, prof. Corduneanu Angela)
„Cântecul meseriilor” (cl. II C, prof. Filip Elena)
Dans modern (cl. VI A, prof. Moroșanu Daniela)
Dans modern-„Crazy frogs„ (cl. III C, prof. Gherman Roxana)
„Zombie” (muzică ușoară: Fodor Andra, cl. VIII B, prof. Iftimoaia Cătălin)
Muzică folk („Amintire cu haiduci”, „Constantine”): Arcip Elisa, Lupu Ana (cl. VI A), prof. Iftimoaia Cătălin
Muzică folk („Imnul adolescenței„): Pavăl Teofana, Rotaru Bianca (cl. III B), prof. Țugui Magda
„Für Elize„ (interpret orgă: Purice Luca, cl. III C, prof. Gherman Roxana)
Beatbox: Ciobanu Răzvan, cl. VII B
„Tamburina” (interpret vioară: Maxim Irina, cl. VI A)
„Flori de liliac” (interpret vioară: Petrea Ionela, cl. VIII B)
Absolvenți ai școlii:
Hoarță Elena (cl. IX): „Povești de familie„ (rap)
Tofan Alexia (cl. IX): Putpuriu rusesc
Aniculăesei Patricia (cl. IX): Muzică populară
Prezentatori: Labutina Alexandra, Ciubotariu Cezar (cl. VII C)-prof. îndrumător: Stoleriu Cristina