Campania RESPECT 2021

În Săptămâna Nonviolenței în mediul școlar, în cadrul Campaniei de prevenire a violenței R.E.S.P.E.C.T., inițiată de I.S.J. Suceava, la Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni s-au desfășurat activități deosebite ce au urmărit componentele campaniei: Responsabilitate. Educație. Siguranță. Prevenție. Emoție. Comunicare. Toleranță.
Elevii clasei pregătitoare A (prof. înv. primar Filip Elena) au descoperit „Pomul cu roade bune” și au scris cu litere abia învățate despre însușirile sau faptele omului BUN. Fiecare fruct desenat de copii a fost asociat cu una din trăsăturile: generos, cinstit, blând, împăciuitor, respectuos, mulțumitor, iubitor, înțelept, sufletist, înțelegător, silitor, recunoscător, politicos.

WhatsApp Image 2021-01-27 at 10.58.55pom
”STOP bullying și cyberbullying!”  – clasa a VI – a C; ”STOP bullying! Prietenia contează!”- clasa  a VII – a A (Consilier școlar Anechiforesei Lăcrămioara)
SCOP: constientizarea consecințelor negative ale bullying-ului/ și cyberbullying-ului  asupra sănătății emoționale și a dezvoltării armonioase a elevilor.
În cadrul acestor activități elevii au învățat să  explice ce înseamnă un comportament răutăcios în mediul online, în școală și în societate;  să identifice trăirile unui copil hărțuit ; să  dezvolte idei despre cum să reacționeze asertiv la comentarii răutăcioase ; să determine posibilități de a întreprinde acțiuni; să determine posibilități de a cere ajutor în cazul în care sunt hărțuiți.
1 2

This entry was posted in Anunțuri. Bookmark the permalink.