Ziua Internațională de conștientizare a autismului

Data de 2 aprilie marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite.
Și în acest an (al patrulea consecutiv), Fălticeniul s-a alăturat campaniei mondiale  de conștientizare a autismului.
Grădinița Specială Fălticeni a organizat luni, 3 aprilie 2017, activități de informare a cetățenilor cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu TSA și familiile acestora. Aceste activități s-au derulat cu sprijinul Primăriei Municipiului Fălticeni, al instituțiilor de învățământ din localitate și a unor ONG-uri.
Sute de preșcolari și elevi au participat la un marș de susținere, pe traseul Grădinița Specială – Primăria Fălticeni – Stadionul Tineretului, loc unde copiii s-au jucat cu baloane albastre, culoare ce poartă mesajul persoanelor cu autism.
 Albastrul a devenit un simbol pentru familiile și persoanele ce trăiesc zi de zi cu autismul, pentru că are particularitatea de a fi strălucitor precum e apa mării într-o zi toridă de vară, dar are și întunecimea mării pe timp de furtună.  Să fim alături de copiii cu autism și de familiile lor! Să îi acceptăm și să îi înțelegem!
Elevii Școlii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu”  participați activi la marș:
1 4 5 6

This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.