Școala de vară Generația TehnoWorld

În fiecare zi din perioada 23-27 august 2021 între orele 9:00-16:00, Asociația EduMax a organizat și desfășurat Școala de vară Generația TehnoWorld #LearnToUnderstand, un proiect coordonat de Elena-Manuela David și Șerban-Flavius Oșlobanu.
Toate activitățile s-au desfășurat la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, în corpul de clădire de pe strada Ion Dragoslav și la Gradinița Voinicelul.
În primele 3 zile, Mihaela Cârdei, Florentina Vlad, Laura Salciuc, Cristina Chelba și Loredana Vatamaniuc profesorii LQ coordonați de senior trainer Alina Iosep și național trainer Elena-Manuela David, au facilitat unui grup de 56 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani lecții ”LIONS QUEST – Abilități pentru adolescență”. Acestea au abordat subiecte precum: cunoașterea de sine, valori, obiective, identificarea lucrurilor pe care le avem în comun cu ceilalți cât și a celor care ne diferențiază, emoții, lucrul în echipă.
Pe parcursul întregii săptămâni, voluntarii Grupului Local de Tineret „Aripi în Europa” Fălticeni coordonați de trainerii Cosmin Rusu, Denis-Cristian Irimescu și Șerban-Flavius Oșlobanu au creat o atmosferă aparte, implicând copiii participanți într-o multitudine de jocuri și ateliere bazate pe principiile învățării non-formale. Timp de 5 zile energia și buna dispoziție au fost la ele acasă! Jocurile afară au fost contextul perfect ca cei mici să-și facă noi prieteni, învățând experiențial despre propriile nevoi și emoții. S-a format o adevărată comunitate agilă plină de idei creative, alături de cei 20 de animatori socio-culturali și cei 89 de copii cu vârste cuprinse între 6-10 ani.
În zilele de joi și vineri pictorul Adrian Grosari, maestrul Mihai Pînzaru PIM si acuarelistul Alexandros Pintilii Karciucas au creat momente splendide în atelierele de pictură, grafică și acuarelă, prin care elevii au învățat tehnici artistice și au creat propriile tablouri, transformând gardurile curții interioare și exterioare ale școlii într-o expoziție plină de portrete, peisaje și afișe.
În cele 5 zile de activități, Școala de Vară GTW #LearnToUnderstand a adus anul acesta la un loc aproximativ 150 de elevi de la toate școlile municipiului Fălticeni, cât și elevi din Suceava, Rădăuți, Siret și Satu-Mare. Comunitatea locală a orașului a fost prezentă prin 12 invitați speciali care au fost intervievați de către elevi, purtând discuții pe tema succesului, performanței, stabilirii de obiective. Au împărtășit din experiențele lor alpinistul Călin Dănilă, elevii astronomi Maurizio Pavel și Todică Bogdan însoțiți de dl. prof. Crăciun Dumitru, voleibaliștii Ștefan Pavel, Tiberiu Mihalache și Marius Steluță însoțiți de prof. antrenor Diana Floriștean, domnul primar prof. Cătălin Gheorghe Coman, domnii profesori Gheorghe și Argentina Coman și susținătorii proiectului Generația TehnoWorld,  Gabriela și Iustinian Pavel.
Echipa de proiect a însumat un număr de 48 de voluntari elevi, studenți și profesori, 7 traineri LQ și 3 artiști plastici. Alături de ei au fost în calitate de voluntari și profesori ai Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, îndrumați de d-l director Ovidiu Moroșanu.
12    4651379810 1112 14 15
This entry was posted in Anunțuri. Bookmark the permalink.